donderdag 9 oktober 2008

Team Ambiance: Eerste punt binnen

Team Ambiance 6-Schietlood 6
De derde seizoenswedstrijd van de nog prille competitie werkte Team Ambiance in eigen huis af tegen Schietlood, een ploeg uit de onderste regionen van het klassement. Danny, Bjorn, Arne, Aldo, Kevin en Tom waren op het appel voor dit belangrijk treffen. De bezoekers, die hun doelpuntensaldo tegen hadden, waren niet naar Leest afgezakt om zich in te houden. Dit werd al snel duidelijk toen Schietlood halverwege de eerste helft op voorsprong klom. Team Ambiance liet de kopjes niet hangen en kwam snel langszij door Aldo, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Arne. TA klom voor het rustsignaal nog op voorsprong na een individuele actie van Kevin. Door een bos van spelers devieerde hij de bal nog voorbij een machteloze doelman.

De tweede helft had veel weg van een achtervolgingsrace. Schietlood leek, door het gebrek aan wisselspelers bij de thuisploeg, de bovenhand te krijgen op conditioneel vlak. Dat leverde al snel een 2-3 voorsprong op. Aldo bracht de bordjes via een afstandsschot weer gelijk. De bezoekers kwamen vervolgens op knullige manier opnieuw op voorsprong. Het verdubbelde de voorsprong zelfs wanneer de bal via de voet van Aldo in eigen doel belandde. Schietlood dacht dat de overwinning al op zak was. Team Ambiance zag de bui al hangen, maar vechtte op karakter terug. Kevin bediende eerst Aldo en stuurde vervolgens Arne in het straatje en die had de bal maar onder de grijpende doelman te schuiven. Net voor tijd en met een 5-5 gelijke stand op het bord werd de wedstrijd wat grimmiger. Kleine foutjes en onsportief gedrag maakten van de slotminuten nog een ware thriller. Het leek een happy end te worden voor Team Ambiance wanneer Aldo, na een individuele actie, zijn vierde doelpunt van de avond tegen de touwen prikte. De wedstrijd draaide nog uit op een nachtmerrie toen de zoveelste defensieve blunder Schietlood de kans bood een punt uit de brand te slepen.

Na twee opeenvolgende nederlagen behaalde Team Ambiance dus haar eerste puntje. Achteraf heerste er toch een beetje ontgoocheling in de kleedkamer. Lang kan de ploeg niet stilstaan bij dit gelijke spel want volgende week wacht met Racing Eppegem opnieuw een directe concurrent.

Geen opmerkingen: