donderdag 26 juni 2008

Dijlefeesten

Mechelen is al jaren het mekka van de zomerfestivals. Traditioneel sluiten de Maneblussers de maand juni af met de eerste festivals. Zo is er Maanrockralley, de Dijlefeesten, het Otter Trotter festival, elke vrijdagavond salsa-initiaties en als klap op de vuurpijl natuurlijk Maanrock zelf. Al deze festivals zijn, jawel, gratis en bieden een ruime waaier aan van bekende en minder bekende artiesten.

Vanaf vandaag tot en met zondagavond, zal de Mechelse vismarkt het decor worden van de "Dijlefeesten deflux". Mijn aandacht gaat vooral uit naar de line-up van zaterdagavond 28 juni, wanneer het enkel en alleen hip hop is wat de klok slaat. Vanaf 18u draait het "Break-A-Shured" hun draaitafels op gang. Verder passeren de gospellzangeressen van "GO_Tell", en de Nederlandse topacts "Pete Philly and Perquisite" en " C-Mon & Kypski" de revue.

Vooral het duo "Pete Philly and Perquisite" konden mij eerder al bekoren en het wordt dan ook de derde keer dat ik ze live aan het werk zal zien. Hip Hop beats gemixt met invloeden van jazz tot en met reggae, en de bombastische en melodieuze Engelstalige lyrics vormen de ideale ingrediënten vor een geslaagde showcase. Het onafscheidbare duo werd zelfs al in de States gelauwerd en zette het land van de kaaskoppen hip-hop-gewijs op de kaart.

Het volledige programma van de Dijlefeesten zijn terug te vinden op: http://www.dijlefeestendeflux.be/content/view/55/91/

Shame on you voor iedereen, die nog nooit van "Pete Phily and Perquisite" gehoord hebben! Je kan kennismaken met dit Amsterdamse duo op hun website: http://www.petephillyandperquisite.com/

En voor de luieriken onder julle, alvast een voorsmaakje...
http://www.youtube.com/watch?v=kUdaZ0hjzik


foto: Moon over Belgium

Geen opmerkingen: