zondag 21 september 2008

Pukema Rockt!

Afgelopen weekend vond één van de laatste nazomerse festivals plaats te Puurs. Pukemarock gaat al 20 jaar door het leven als één van de meest gezelligste familiefestivals met tal van randactiviteiten en optredens met voor iedereen wat wils. Voor deze feestelijke editie, mocht een aangepast programma dan ook niet ontbreken. Een korte impressie.

Op zaterdag 20 september had ik te Puurs afgesproken met twee vrienden. Een heerlijke nazomers zonnetje deed haast vermoeden dat de zomer ons Belgenlandje nooit achtergelaten had. De eerste verrassing van de avond was dat niet Flip Kowlier, maar wel De Jeugd van Tegenwoordig, het schema opvulde. Partybeats en lachwekkende teksten waar je, zonder er al te veel van te begrijpen, toch happy wordt. Ik had het festivalterrein nog niet betreden of een vriendelijke feestganger was zo vriendelijk geweest om ons 3 inkombandjes te schenken. De aangekochte tickets werden van de hand gedaan en hoe duur festivals ook mogen wezen, plots hadden we winst gemaakt. De positieve omzet werd meteen aan drankjetons tenietgedaan. Het nuttigen van het plaatselijke godendrankje, Vedett, kon beginnen.

Naast de eet- en dankstandjes, zouden we haast nog vergeten dat er ook nog opgetreden werd. Na het Hollandse trio van De Jeugd van Tegenwoordig was het de beurt aan het stevige A Brand. Wanneer de herfst voor het eerst al van zich liet voelen, dompelde Gabriel Rios de aanwezige menigte onder in zijn feel good Zuiderse vibes. Top of the bill en hoofdact van de avond was ongetwijfeld Anouk. De Nederlandse rockdiva kreeg iedereen uitzinning. Achteraf bekeken, moet ook ik toegeven dat Anouk een grote madam is. Discobar Galaxie zweepte het publiek nog wat op en trok een nog prille nacht op gang. Bijna 25000 mensen kwamen tijdens deze driedaagse Puurs bezoeken waardoor dit nazomerse feestje stilaan uit de anonimeit stapt en bijna uit de voegen barst. Zaterdag was daar alvast weinig van te merken. Een geslaagde afsluiter van het festivalseizoen.

Geen opmerkingen: