zondag 28 september 2008

TNT Experience: Sure we can!

Wat doe je, als je als bedrijf precies 10 jaar bestaat, je motto wil aanpassen en de vooruitzichten voor het komende kwartaal even onder de loep wilt nemen? Je kan alles even op slides zetten, de ene saaie presentatie na de andere geven of...Je kan alle werknemers van TNT uit de hele Benelux naar Rosmalen, ja inderdaad van het tennistoernooi, laten overkomen om er een decadent feestje te geven en zo elke werknemer stuk voor stuk in de bloemen zetten.

Omstreeks 8 uur vertrok de bus vanuit Brussel richting Nederland. Een tankstation later, en busrit van om en bij de twee uur en een stukje file op de A2, werden zowat 1400 mensen hartelijk ontvangen in de plaatselijke Autotron alwaar vers geperst fruistap, vers gezette koffie en vers gebakken brownies ons reukorgaan wisten te prikkelen. Hoewel buiten het zonnetje heerlijk scheen, was de show binnen te doen. De Belgische komiek van Engelse afkomst, Nigel Williams, nam de presentatie voor zijn rekening zodat de presentatie van de hoge bonzen net iets draaglijker werd op een zaterdagmorgen. Nigel werd bijgestaan door Karin Bloemme, een Nederlandse cabaretière.

Het namiddagprogramma beloofde even leuk te worden. Al snel lieten we ons gidsen langs het buffet, aten we de nodige broodjes kroket en waagden we een tochtje op de ijspiste. Hoe we klantenverwachtingen kunnen overtreffen, ondervonden aan de hand van een interactief stemkastspelletje waarbij Nigel Williams in de huid van humoristische spelpresentator kroop. Het feest brak pas echt los toen Belgen, Luxemburgers en Nederlanders gingen mengen, het Nederlandse pisbier werd aangerukt en het buffet van desserten en warme snacks op onze smaakpapillen inspeelde. Alles werd overgoten met een muzikaal sausje. Het muziekspektakel ging verder tijdens de slotshow toen artiesten zoals Jeroen Boom, Sandrine, Jo Lemaire en Gerard Joling de revue passeerden.

Er werd op geen eurotje gekeken en iedereen vertrok dan ook met lachende gezichten en de nodige gadgets huiswaarts. Op de bus verbroederden we nog met enkele chauffeurs die niet terugdeinden om met ons vanalles door de micro te brabbelen. Over een geslaagde werkdag gesproken!

Geen opmerkingen: